Biografie

Van jongs af aan is Fred Piek gegrepen door de schoonheid en kracht van de folkmuziek. Hij houdt de traditie levend met zijn vertolkingen van balladen en liederen uit Engeland, Schotland, Ierland, Amerika en Nederland.

Fred richtte in 1972 de Folkrock groep Fungus op. De band schreef historie met het vertolken van Nederlandse en Britse traditionals met een totaal nieuwe sound. De eerste LP werd een groot succes mede door de single “Kaapren Varen”. De band maakte daarna nog vier LP’s en maakte trad op in binnen- en buitenland.

Na de periode met Fungus speelde hij in the Amazing Stroopwafels (“Oude Maasweg”) en later in 3Heren. Hij werkte samen met Lennaert Nijgh aan zijn eerste solo LP en maakte later een album met eigen werk (Soms een Moment). Met de CD “Vroeger is terug” keerde Fred weer terug naar de folkmuziek. De samenwerking met slagwerker Louis Debij resulteerde in het bijzondere project “de Drummer en de Zanger”.

Op 22 maart 2015 is het nieuwe album “Ballads” met vertolkingen van Engelse en Schotse traditionals verschenen. Dit repertoire vormt de basis van het nieuwe programma waarmee Fred op dit moment door het land trektAgenda

7 oktober 2018
Sevenum, Sunday Folk, Fred Piek

21 oktober 2018
Almere, Poppodium de Meester, Fairport Convention, Fred Piek en Sido Martens

1 december 2018
Wormerveer, De Groote Weiver, Fred Piek support voor Cornelissen met voorstelling "Het mannetje in mijn gitaar"

30 december 2018
Rtv Albrandswaard, Steevast op zondag, live tussen 12:00 en 14:00 uur. Fred Piek

21 maart 2019
Vlaardingen, Stadsgehoorzaal, Gastoptreden Fred Piek bij 40 jarig jubileum "The Amazing Stroopwafels"

29 maart 2019
Ossenisse ,'t Schallemaaj, Fred Piek en Aquadrant dubbelconcert

31 maart 2019
Oost Souburg , Historische Kerk, Fred Piek en Aquadrant dubbelconcert