Fred Piek Zanger van Folksongs

Muzikale gasten bij CD presentatie 22 maart | 12-01-2015

Muzikale gasten op de CD presentatie van 22 maart zijn in ieder geval Michel Duijves, Paul Pallesen en Gilles Rullmann van topgroep Maalstroom.
Ze zullen een aantal nummers uit het Maalstroom repertoire ten gehore brengen maar ze zullen ook een aantal stukken met Fred samen spelen.

Voor Tickets:

Concert + Presentatie CD "Ballads" 22 maart 2015 | 15-12-2014

Op zondag 22 maart presenteert Fred Piek zijn nieuwe CD 'Ballads' in De Kroepoekfabriek in Vlaardingen.
Fred zal een groot deel van het materiaal van de nieuwe CD spelen. Ook zullen er enkele gastoptredens zijn.
Ter ere van deze CD presentatie, krijgt iedereen die in de VVK via de site van De Kroepoekfabriek het album koopt, voor 15 euro, een entreebewijs voor deze mooie muzikale middag cadeau. Dus bij aanschaf van de CD “Ballads” gratis entree tot het concert. Losse kaarten voor het concert zijn ook verkrijgbaar, zowel online (voor 5 euro) als aan de deur op de middag zelf (7 euro). 

Voor Tickets:

Opnames solo CD "Ballads" | 23-10-2014

Onlangs zijn er opnames gemaakt voor de nieuwe solo CD “Ballads” van Fred Piek in de muziekstudio van de Kroepoekfabriek in Vlaardingen met geluidstechnicus Sofie Lodders.
Een paar jaar geleden is Fred in zijn muziekarchief gedoken en kwam prachtige songs tegen die hij nu, 45 jaar later, weer op zijn repertoire heeft gezet. De kracht en eenvoud van de muziek en de teksten ontroeren opnieuw. Het verstrijken van de tijd heeft Fred ook een andere benadering van de ballades gegeven waardoor de sfeer intiemer en intenser is geworden.
Op de CD komt een keuze uit de Engelse en Schotse traditionals die Fred heeft verzameld tijdens zijn bezoeken aan folkfestivals en clubs in Engeland en Schotland en zijn bezoeken aan het archief van het EFDSS in het Cecil Sharpe House in Londen.
Een aantal nummers heeft Fred nooit eerder opgenomen. Het wordt ook de eerste echte solo CD met alleen zang en gitaar.
De CD presentatie is op zondagmiddag 22 maart 2015 met een concert in de Kroepoekfabriek in Vlaardingen. Hou deze dag alvast vrij.

Fred Piek speelt Fungus | 13-6-2014

De komende tijd zijn er enkele speciale concerten om te vieren dat 40 jaar geleden de eerste LP van Fungus verscheen. Het album dat historie schreef als eerste Nederlandse folkrock album. De plaat met nieuwe bewerkingen van Nederlandse en Engelse traditionals werd een groot succes. Fungus maakte daarna nog 4 LP’s en trad op in binnen- en buitenland. Als oprichter en zanger van Fungus is dit voor Fred nog steeds een mooie periode om op terug te kijken.
Daarom tijd voor een kleine Fungus revival. Tijdens een serie optredens zal Fred een groot deel van deze LP spelen. Zowel het Engelse als het Nederlandstalige materiaal. Nummers als “Kaapren Varen”, “De Ruiter”, “The Poor Ditching Boy” en “Farewell to Whiskey” zullen zeker langskomen. Het programma wordt aangevuld met nieuwe bewerkingen van traditionals en eigen werk.
Bij ieder concert zal Fred een aantal gasten uitnodigen. Kom mee genieten van deze bijzondere avonden.

Terugkeer naar de Folk | 26-05-2013

Fred Piek is terug waar hij ooit begon als muzikant. Met het prachtige folkmateriaal uit Ierland, Schotland en Engeland aangevuld met Amerikaanse ballads en songs. Het Nederlandse lied is niet verdwenen maar mooi ingepast in de rest van het repertoire. Bij zijn zoektocht in het oude materiaal kwam hij lang vergeten nummers tegen die nu weer op de setlijst zijn verschenen. De nummers krijgen na al die jaren weer nieuwe kleuring en diepgang. Het is een feest om dit opnieuw te ervaren.

Fred Piek met Linde Nijland en Bert Ridderbos | 26-10-2012

 

 

 

 

 

 

Nieuwe wegen inslaan blijft aantrekkelijk. Samenwerken met andere muzikanten inspirerend. Linde Nijland en haar begeleider Bert Ridderbos behoren tot de top van de Nederlandse folkwereld. Fred Piek zocht contact met hen en sinds enige tijd werken ze aan een programma met (vnl.) traditionele folk. Prachtige ballades en mooie liedjes, Engels, Iers,Schots, Amerikaans en Nederlands. Mooie harmonieën prachtig muzikaal omlijst. De pure Folk is helemaal terug. Komende tijd te zien in kleine zalen en theaters.